Reflektsioon kursusele

WHAT? – mida õppisin?

Kursus „Õppedisaini alused“ andis mulle uued teadmised e-kursuse loomisest. Sain hea ülevaate erinevatest õppedisaini mudelitest ning nende võrdlusest. Olen varem erinevatel e-kursustel osalenud , kuid mitte ühtegi neist ise loonud ega kavandanud. Samuti ei ole ma kunagi nende ülesehitusele mõelnud. Käesolev kursus pani mind nendele asjadele tähelepanu pöörama ning nägema detaile, mida varem ei osanud märgata. Kõige selle juures oli oluline teoreetiline taust, mida kursuselt saime.

SO WHAT? – ja mis sellest?

Väga palju andsid just praktilised ülesanded, mida kursuse käigus tegime. Teooria sidumine praktikaga oli see, mille väärtust kõige enam hindan, samuti koostöö rühmakaaslastega ning nende kogemused. Õpetajana olid mul varasemad teadmised sellest, et õppetööd kavandades tuleb mõelda erinevatele aspektidele, kuid õppedisainiga seotud mõisted ja teooria oli uudne.

NOW WHAT? – kuhu edasi?

Ajal, mil inimestel on pidevalt kiire, kus töö ja õppetegevus toimub väga erinevates tingimustes, on e-kursustel väga oluline roll. Sellised kursused annavad inimestele võimaluse ennast täiendada ning õppida uusi asju olenemata ajast ja kohast, kus viibivad. Seetõttu on head e-kursused alati teretulnud. Õppedisaini loengud andsid algteadmised, kuid selleks, et ise otsast lõpuni üks hästitoimiv kursus luua, on vaja veel teadmisi omandada, tahe ja soov selleks on aga olemas.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started